Thursday 12 November 2009

Mailing Transilvània


Benvolgudes i benvolguts companys i companyes,

A Bratislava hem començat a perfilar un projecte sobre turime, amb el lema: "Let's travel! Tourism as a way of learning". L'escola interessada a associar-se amb el Ramis és situada a una ciutat just al centre de Romania. Sighisoara és a la regió més coneguda del país, tots sabreu de quina es tracta... A Bratislava es van redactar el sumari i alguns dels objectius del projecte. El projecte ha estat molt ben rebut entre els membres de la Comissió d'Activitats Extaescolars i entre els de la Directiva. Hi ha força iniciatives i accions en joc.

S'ha proposat que si es decideix celebrar el Carnaval el tema siguin els vampirs... S'ha proposat també que el concurs literari de Sant Jordi d'enguany volti entorn de la literatura de terror. Es proposa la lectura de l'obra literària del personatge més conegut de la regió, o el personatge a través del qual va fer famosa aquesta regió... Hi ha també en joc 24 mobiltats, com a mínim 24 viatges, que el curs passat es van subvencionar a l'Estat Espanyol per 20.000€, mobilitats d'alumnes i professors... També hi ha en joc crèdits de formació per al professorat que participi en aquest projecte educatiu tot desenvolupant activitats a l'aula i viatjant... Hi ha la possibilitat de presentar-se a premis escolars un dels criteris dels quals és la participació en projectes internacionals...

La iniciativa té també moltes repercussions pedagògiques, però li manca una peça clau: un tercer soci, ja que tres socis és el mínim exigit per formar una associació multilateral Comenius. Des de la Comissió d'Activitats Complementàries i Extraescolars intentarem aconseguir que un altre partner s'afegeixi al nostre projecte a través de l'Agència espanyola de programes internacionals, talment com està fent la nostra col·lega romanesa, o potser també a través del programa europeu e-twining.

Com que del que aquí es tracta és de fer pública la iniciativa i de demanar la participació en el projecte, el primer que ara mateix requereix el centre és com a mínim una tercera escola que s'afegeixi al projecte. Qualsevol idea o qualsevol mediació per part del professorat serà molt ben rebuda.

Atentament,

Extraescolars

(PS. torn a aprofitar per recordar-vos que el 25 de novembre és el Dia Internacional de la No Violència de Gènere i que el 10 de gener és el Dia Internacional dels Drets Humans. La Comissió d'ACE és a la vostra disposició per col·laborar en la coordinació de qualsevol activitat que s'organitzi al respecte.)


Sighisoara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...